Internet szolgáltatók

Az internetszolgáltatók biztosítják a hozzáférést az Internethez különféle vezetékes és vezeték nélküli megoldások segítségével.

Az internetszolgáltatók biztosítják a hozzáférést az Internethez különféle vezetékes és vezeték nélküli megoldások segítségével.

A jelentősebb magyarországi  internetszolgáltatók különböző csoportokba sorolhatóak:
- Vannak egyrészt a hagyományos internetszolgáltatók, melyek eredetileg is internet szolgáltatásra jöttek létre. Az internetszolgáltató cégek többnyire a Magyar Telekom partnerei, némelyek az Invitelé és a UPC-é is, ezért az ADSL révén szinte országos lefedettséget tudnak biztosítani és már  mobilinternetet is szolgáltatnak. A nagyobb internetszolgáltatók:
T-Home (jogilag a Magyar Telekom Nyrt., korábban T-Online, még korábban Axelero, még előtte Matávnet néven szolgáltatott), Business Telekom/BTel, Drávanet, Enternet, GTS, Nordtelekom.
- A legnagyobb távközlési szolgáltató cégek is internetszolgáltatók. Ezek eredetileg telefonszolgáltatók vagy kábeltévé szolgáltató vállalatok. A legjelentősebbek: Magyar Telekom Nyrt./T-Home, Invitel, UPC (korábban Monortel a 29-es körzetben) és a Digi.
- A kábeltévés cégek is szinte mind szolgáltatnak már internetet. A nagyobb internetszolgáltató kábeltelevíziós társaságok: PR Telekom, Rubicom, Tarr, Vidanet
- Még számos (több száz) kisebb internetszolgáltató van az országban.

160

A feltüntetett árak tartalmazzák az Áfát.

Szolgáltatás Leírás
ACE Telecom Internet

A ACE Telecom Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a ACE Telecom Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

38

ActivCom Internet

A ActivCom Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a ActivCom Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

36

BajaNet Internet

A BajaNet Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a BajaNet Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

36

Borsodweb Internet
A BorsodWeb saját mikrohullám alapú és kábeles hálózattal rendelkezik Miskolcon és környékén, melyeken internet szolgáltatást nyújt lakossági és üzleti ügyfeleknek egyaránt. A havidíjas internetszolgáltatásait a BorsodWeb Mozaik+ néven értékesíti. 30 napos prepaid, azaz előre fizetett wifi alapú internet szolgáltatást is nyújt HotZones néven.

43

DataTrans Internet

A DataTrans Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a DataTrans Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

36

DIGI Internet

A DIGI Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a DIGI Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

36

Elektronet Internet

A Elektronet Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a Elektronet Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

36

EuroCable Magyarország Internet

A EuroCable Magyarország Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a EuroCable Magyarország Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

38

Externet Internet
Az Externet internet szolgáltatása ADSL alapú. Az Externet a Magyar Telekom és az Invitel területén nyújt ADSL szolgáltatást. Magyar Telekom területen csupasz ADSL szolgáltatást is nyújt, melyhez nem szükséges telefonvonal előfizetés. 

31

FlashNet Internet

A FlashNet Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a FlashNet Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

36

HWR-Telecom Internet
A HWR-Telecom Budapest 3 kerületében: 10., 14., 16., valamint Hajdúdorogon rendelkezik olyan kábelhálózattal, melyen internetszolgáltatást is nyújt. A HWR internet szolgáltatás 4 díjcsomagból áll: a Start Net, Optimum Net, Extra Net és Hyper Net, ezek 10-80 Mb közötti maximum sávszélességet biztosítanak.

43

Infoteam '95 Internet
Az Infoteam saját mikrohullám alapú hálózattal rendelkezik Forrón és a környező településeken, melyeken Skylan fantázianéven nyújt internet szolgáltatást lakossági és üzleti ügyfeleknek.

22

Invitel Internet

A Invitel Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a Invitel Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

36

ISIS-COM Internet

A ISIS-COM Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a ISIS-COM Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

38

Lát-Sat Internet

A Lát-Sat Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a Lát-Sat Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

38

LCCK Internet

A LCCK Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a LCCK Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

36

LRT-COM Internet

A LRT-COM Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a LRT-COM Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

38

LRT-KTV Internet

A LRT-KTV Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a LRT-KTV Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

38

Microweb Internet

A Microweb Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a Microweb Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

36

NetKontakt Internet

A NetKontakt Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a NetKontakt Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

36

PR-TELECOM Internet
A PT-TELECOM internet szolgáltatással is rendelkezik. A PR-TELECOM internet csomagok területenként különbözőek. Minthogy a PR kábelhálózata nagy területeket fed le az ország különböző régióiban, a hálózat fejlettsége különböző. Előfordul, hogy a kábel internet csomagok neve és műszaki paraméterei, valamint az áruk is különbözik attól függően, hogy melyik településről van szó. Az internetet.hu oldalain a PR-TELECOM internet csomagjai közül a leggyakrabban előfordulókat listázzuk. Ha megrendeli ezen csomagok valamelyikét, a PR-TELECOM munkatársa felveszi Önnel a kapcsolatot és tájékoztatja Önt az Ön településén elérhető internet csomagok pontos összetételéről.

90

RG Networks Internet
Az RG Networks vanNET fantázianéven kétirányú műholdas internet szolgáltatást nyújt. A szolgáltatás értelemszerűen bárhol az országban lépes jó minőségű internet ...

20

Techno-Tel Internet

A Techno-Tel Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a Techno-Tel Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

38

Vidanet Internet

A Vidanet Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a Vidanet Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

36

Vidékháló Internet

A Vidékháló Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a Vidékháló Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

36

WaveCom Internet

A WaveCom Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a WaveCom Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

36

ZNET Telekom Internet

A ZNET Telekom Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a ZNET Telekom Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

38

Telekom Internet

A Telekom Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a Telekom Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

36

UPC Internet
A legfontosabb UPC internet szolgáltatás a Fiber Power fantázia nevű szélessávú kábeles internetszolgáltatás. E mellett a UPC ADSL szolgáltatást nyújt a UPC koncessziós területén, azaz a volt Monortel területen, kiegészítő szolgáltatásként pedig mobilnetet is. A UPC ajánlatok jelentősen különbözőek kábel és ADSL esetén. A UPC valójában a UPC Magyarország Kft.-t jelenti, mi az egyszerűség kedvéért csak UPC-nek hívjuk. 

60

UPC Business Internet
A UPC Business többféle internetszolgáltatást kínál üzleti előfizetőinek. Ott ahol kiépült kábelhálózattal rendelkezik, Fiber Power Business néven akár 120 Mbps-os ...

21

Miért érdemes adatainkat felhőkben tárolni?

A felhő alapú adattárolás nagyszerű lehetőség arra, hogy a számunkra fontos adatokat (pl. fényképeket, dokumentumokat) oly módon tároljunk, hogy bárhol, bármilyen eszközről elérhetőek legyenek és a biztonsági mentésekkel se nekünk kelljen vesződnünk.

Részletek

Mi a sávszélesség és a szélessáv?

Nem a sávszélesség kifejezés tudományos definícióját szeretnénk közreadni, hanem inkább az internet szolgáltatás kapcsán felmerülő sávszélesség szót szeretnénk megmagyarázni. A sávszélesség a gyakorlatban sebességet jelent. 

Részletek