Internet szolgáltatók

Az internetszolgáltatók biztosítják a hozzáférést az Internethez különféle vezetékes és vezeték nélküli megoldások segítségével.

Az internetszolgáltatók biztosítják a hozzáférést az Internethez különféle vezetékes és vezeték nélküli megoldások segítségével.

A jelentősebb magyarországi  internetszolgáltatók különböző csoportokba sorolhatóak:
- Vannak egyrészt a hagyományos internetszolgáltatók, melyek eredetileg is internet szolgáltatásra jöttek létre. Az internetszolgáltató cégek többnyire a Magyar Telekom partnerei, némelyek az Invitelé és a UPC-é is, ezért az ADSL révén szinte országos lefedettséget tudnak biztosítani és már  mobilinternetet is szolgáltatnak. A nagyobb internetszolgáltatók:
T-Home (jogilag a Magyar Telekom Nyrt., korábban T-Online, még korábban Axelero, még előtte Matávnet néven szolgáltatott), Business Telekom/BTel, Drávanet, Enternet, GTS, Nordtelekom.
- A legnagyobb távközlési szolgáltató cégek is internetszolgáltatók. Ezek eredetileg telefonszolgáltatók vagy kábeltévé szolgáltató vállalatok. A legjelentősebbek: Magyar Telekom Nyrt./T-Home, Invitel, UPC (korábban Monortel a 29-es körzetben) és a Digi.
- A kábeltévés cégek is szinte mind szolgáltatnak már internetet. A nagyobb internetszolgáltató kábeltelevíziós társaságok: PR Telekom, Rubicom, Tarr, Vidanet
- Még számos (több száz) kisebb internetszolgáltató van az országban.

160

Szolgáltatás Leírás
ALTAnet Internet
Az ALTAinternet Szolgáltató Kft. Altanet márkanév alatt internet hozzáférési szolgáltatást nyújt lakossági és üzleti előfizetőknek. Az Altanet internet szolgáltatás ADSL és meztelen ADSL szolgáltatásokból, szimmetrikus DSL és mobilinternet szolgáltatásokból áll. Az ADSL szolgáltatások a Magyar Telekom koncessziós területén érhetőek el.

40

DIGI Internet

A DIGI Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a DIGI Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

36

Externet Internet
Az Externet internet szolgáltatása ADSL alapú. Az Externet a Magyar Telekom és az Invitel területén nyújt ADSL szolgáltatást. Magyar Telekom területen csupasz ADSL szolgáltatást is nyújt, melyhez nem szükséges telefonvonal előfizetés. 

31

Giganet Internet
A Giganet optikai hálózatot épített ki Nyíregyházán és mikrohullámú hálózatot Nyíregyházán és környékén. A mikrós hálózaton is elérhető a Giganet internet, ezek a Mikro ... és Giganet ... nevű csomagok, maximális sebességük 4 és 15 Mb közötti. Ezek relatíve kedvező áron érhetőek el hűségidő nélkül is.

44

GTS Internet
A GTS kiemelkedő termékpalettával áll az üzleti ügyfelek rendelkezésére. Mivel saját hazai- és a GTS Central Europe révén nemzetközi hálózattal rendelkezik (Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Románia, Magyarország) , számos, különleges szolgáltatást nyújt az üzleti szegmensben. Üzleti kommunikációs szolgáltatásai különböző infrastruktúrákon is működnek (pl. mikró, réz, optika). Különböző internet- és adathálózati szolgáltatásokat nyújt speciális igényekre is. 
 

54

Invitel Internet

A Invitel Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a Invitel Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

36

PR-TELECOM Internet
A PT-TELECOM internet szolgáltatással is rendelkezik. A PR-TELECOM internet csomagok területenként különbözőek. Minthogy a PR kábelhálózata nagy területeket fed le az ország különböző régióiban, a hálózat fejlettsége különböző. Előfordul, hogy a kábel internet csomagok neve és műszaki paraméterei, valamint az áruk is különbözik attól függően, hogy melyik településről van szó. Az internetet.hu oldalain a PR-TELECOM internet csomagjai közül a leggyakrabban előfordulókat listázzuk. Ha megrendeli ezen csomagok valamelyikét, a PR-TELECOM munkatársa felveszi Önnel a kapcsolatot és tájékoztatja Önt az Ön településén elérhető internet csomagok pontos összetételéről.

90

TENET Internet

A TENET Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a TENET Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

36

Rubicom Internet

A Rubicom Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a Rubicom Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

36

Telekom Internet

A Telekom Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a Telekom Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

36

T-Home Internet
A Magyar Telekom internet szolgáltatását T-Home márkanév alatt nyújtja. Internetet a T-Home ADSL-en, kábelen, valamint optikai hálózaton is szolgáltat, attól függően, hogy milyen hálózata áll rendelkezésre az adott címen. A T-Home csomagok struktúrája és elnevezése egységes minden platform esetén, az újonnan bevezetett név a NetMánia. A maximális sebességek: 10, 20, 30, 50, illetve 120 Mbps, amit a T-Home valamiért “kínált sebességnek” nevez. A T-Home jelentősen emelte a garantált sebességeket. A garantált sebességek már függnek a szolgáltatási közegtől, de nem nagy a szórás. A legkisebb “NetMánia S” csomagtól eltekintve a garantált sebességek nem esnek nagyon messze a kínált sebességtől.
 

105

UPC Internet
A legfontosabb UPC internet szolgáltatás a Fiber Power fantázia nevű szélessávú kábeles internetszolgáltatás. E mellett a UPC ADSL szolgáltatást nyújt a UPC koncessziós területén, azaz a volt Monortel területen, kiegészítő szolgáltatásként pedig mobilnetet is. A UPC ajánlatok jelentősen különbözőek kábel és ADSL esetén. A UPC valójában a UPC Magyarország Kft.-t jelenti, mi az egyszerűség kedvéért csak UPC-nek hívjuk. 

60

UPC Business Internet
A UPC Business többféle internetszolgáltatást kínál üzleti előfizetőinek. Ott ahol kiépült kábelhálózattal rendelkezik, Fiber Power Business néven akár 120 Mbps-os ...

21

Vidanet Internet

A Vidanet Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a Vidanet Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

36

Fiberwave Internet

A Fiberwave Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a Fiberwave Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

36

Beta-Tech Internet

A Beta-Tech Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a Beta-Tech Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

38

Netsurf Internet

A Netsurf Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a Netsurf Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

36

Fibernet Internet
A Fibernet internet szolgáltatást is nyújtott. A Fibernet 2011. október 1-én jogutóddal megszűnt, a hálózatán és az előfizetőin a UPC és az Invitel osztoztak. Az Invitel koncessziós területein (24, 25, 27, 28, 32, 33, 57, 62, 63, 66, 68, 88, 89, 95 telefonkörzetek) a UPC-é lettek az ügyfelek és a Fibernet hálózat, míg a többi területen az Invitelé. Ilyen módon a hajdani Fibernet internetszolgáltatást a fenti területi elosztásnak megfelelően az Invitel, vagy a UPC nyújtja.
 

78

Vidékháló Internet

A Vidékháló Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a Vidékháló Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

36

ISIS-COM Internet

A ISIS-COM Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a ISIS-COM Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

38

ZELE-BAU Internet

A ZELE-BAU Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a ZELE-BAU Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

38

LRT-KTV Internet

A LRT-KTV Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a LRT-KTV Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

38

LRT-COM Internet

A LRT-COM Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a LRT-COM Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

38

Lát-Sat Internet

A Lát-Sat Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a Lát-Sat Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

38

Intermikronet Internet

A Intermikronet Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a Intermikronet Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

36

LCCK Internet

A LCCK Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a LCCK Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

36

ActivCom Internet

A ActivCom Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a ActivCom Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

36

ACE Telecom Internet

A ACE Telecom Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a ACE Telecom Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

38

Borsodweb Internet
A BorsodWeb saját mikrohullám alapú és kábeles hálózattal rendelkezik Miskolcon és környékén, melyeken internet szolgáltatást nyújt lakossági és üzleti ügyfeleknek egyaránt. A havidíjas internetszolgáltatásait a BorsodWeb Mozaik+ néven értékesíti. 30 napos prepaid, azaz előre fizetett wifi alapú internet szolgáltatást is nyújt HotZones néven.

43

PWNet Internet
A PWnet internet szolgáltatása mikrohullám alapú. A PWnet az internet csomagjait Airnet fantázianévvel illeti. A PWnet társasházakra érvényes, akciós internet szolgáltatása az alábbi településeken érhető el: Körmend, Szentgotthárd, Őriszentpéter, Sümeg, Devecser.

31

RG Networks Internet
Az RG Networks vanNET fantázianéven kétirányú műholdas internet szolgáltatást nyújt. A szolgáltatás értelemszerűen bárhol az országban lépes jó minőségű internet ...

20

Infoteam '95 Internet
Az Infoteam saját mikrohullám alapú hálózattal rendelkezik Forrón és a környező településeken, melyeken Skylan fantázianéven nyújt internet szolgáltatást lakossági és üzleti ügyfeleknek.

22

NetKontakt Internet

A NetKontakt Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a NetKontakt Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

36

Mobillan-Sat Internet

A Mobillan-Sat Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a Mobillan-Sat Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

38

Microweb Internet

A Microweb Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a Microweb Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

36

Miért érdemes adatainkat felhőkben tárolni?

A felhő alapú adattárolás nagyszerű lehetőség arra, hogy a számunkra fontos adatokat (pl. fényképeket, dokumentumokat) oly módon tároljunk, hogy bárhol, bármilyen eszközről elérhetőek legyenek és a biztonsági mentésekkel se nekünk kelljen vesződnünk.

Részletek

Mi a sávszélesség és a szélessáv?

Nem a sávszélesség kifejezés tudományos definícióját szeretnénk közreadni, hanem inkább az internet szolgáltatás kapcsán felmerülő sávszélesség szót szeretnénk megmagyarázni. A sávszélesség a gyakorlatban sebességet jelent. 

Részletek