Internet szolgáltatók

Az internetszolgáltatók biztosítják a hozzáférést az Internethez különféle vezetékes és vezeték nélküli megoldások segítségével.

Az internetszolgáltatók biztosítják a hozzáférést az Internethez különféle vezetékes és vezeték nélküli megoldások segítségével.

A jelentősebb magyarországi  internetszolgáltatók különböző csoportokba sorolhatóak:
- Vannak egyrészt a hagyományos internetszolgáltatók, melyek eredetileg is internet szolgáltatásra jöttek létre. Az internetszolgáltató cégek többnyire a Magyar Telekom partnerei, némelyek az Invitelé és a UPC-é is, ezért az ADSL révén szinte országos lefedettséget tudnak biztosítani és már  mobilinternetet is szolgáltatnak. A nagyobb internetszolgáltatók:
T-Home (jogilag a Magyar Telekom Nyrt., korábban T-Online, még korábban Axelero, még előtte Matávnet néven szolgáltatott), Business Telekom/BTel, Drávanet, Enternet, GTS, Nordtelekom.
- A legnagyobb távközlési szolgáltató cégek is internetszolgáltatók. Ezek eredetileg telefonszolgáltatók vagy kábeltévé szolgáltató vállalatok. A legjelentősebbek: Magyar Telekom Nyrt./T-Home, Invitel, UPC (korábban Monortel a 29-es körzetben) és a Digi.
- A kábeltévés cégek is szinte mind szolgáltatnak már internetet. A nagyobb internetszolgáltató kábeltelevíziós társaságok: PR Telekom, Rubicom, Tarr, Vidanet
- Még számos (több száz) kisebb internetszolgáltató van az országban.

160

Szolgáltatás Leírás
DIGI Internet

A DIGI Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a DIGI Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

36

Externet Internet
Az Externet internet szolgáltatása ADSL alapú. Az Externet a Magyar Telekom és az Invitel területén nyújt ADSL szolgáltatást. Magyar Telekom területen csupasz ADSL szolgáltatást is nyújt, melyhez nem szükséges telefonvonal előfizetés. 

31

Giganet Internet
A Giganet optikai hálózatot épített ki Nyíregyházán és mikrohullámú hálózatot Nyíregyházán és környékén. A mikrós hálózaton is elérhető a Giganet internet, ezek a Mikro ... és Giganet ... nevű csomagok, maximális sebességük 4 és 15 Mb közötti. Ezek relatíve kedvező áron érhetőek el hűségidő nélkül is.

44

GTS Internet
A GTS kiemelkedő termékpalettával áll az üzleti ügyfelek rendelkezésére. Mivel saját hazai- és a GTS Central Europe révén nemzetközi hálózattal rendelkezik (Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Románia, Magyarország) , számos, különleges szolgáltatást nyújt az üzleti szegmensben. Üzleti kommunikációs szolgáltatásai különböző infrastruktúrákon is működnek (pl. mikró, réz, optika). Különböző internet- és adathálózati szolgáltatásokat nyújt speciális igényekre is. 
 

54

Invitel Internet

A Invitel Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a Invitel Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

36

PR-TELECOM Internet
A PT-TELECOM internet szolgáltatással is rendelkezik. A PR-TELECOM internet csomagok területenként különbözőek. Minthogy a PR kábelhálózata nagy területeket fed le az ország különböző régióiban, a hálózat fejlettsége különböző. Előfordul, hogy a kábel internet csomagok neve és műszaki paraméterei, valamint az áruk is különbözik attól függően, hogy melyik településről van szó. Az internetet.hu oldalain a PR-TELECOM internet csomagjai közül a leggyakrabban előfordulókat listázzuk. Ha megrendeli ezen csomagok valamelyikét, a PR-TELECOM munkatársa felveszi Önnel a kapcsolatot és tájékoztatja Önt az Ön településén elérhető internet csomagok pontos összetételéről.

90

TENET Internet

A TENET Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a TENET Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

36

Rubicom Internet

A Rubicom Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a Rubicom Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

36

Telekom Internet

A Telekom Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a Telekom Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

36

T-Home Internet
A Magyar Telekom internet szolgáltatását T-Home márkanév alatt nyújtja. Internetet a T-Home ADSL-en, kábelen, valamint optikai hálózaton is szolgáltat, attól függően, hogy milyen hálózata áll rendelkezésre az adott címen. A T-Home csomagok struktúrája és elnevezése egységes minden platform esetén, az újonnan bevezetett név a NetMánia. A maximális sebességek: 10, 20, 30, 50, illetve 120 Mbps, amit a T-Home valamiért “kínált sebességnek” nevez. A T-Home jelentősen emelte a garantált sebességeket. A garantált sebességek már függnek a szolgáltatási közegtől, de nem nagy a szórás. A legkisebb “NetMánia S” csomagtól eltekintve a garantált sebességek nem esnek nagyon messze a kínált sebességtől.
 

105

UPC Internet
A legfontosabb UPC internet szolgáltatás a Fiber Power fantázia nevű szélessávú kábeles internetszolgáltatás. E mellett a UPC ADSL szolgáltatást nyújt a UPC koncessziós területén, azaz a volt Monortel területen, kiegészítő szolgáltatásként pedig mobilnetet is. A UPC ajánlatok jelentősen különbözőek kábel és ADSL esetén. A UPC valójában a UPC Magyarország Kft.-t jelenti, mi az egyszerűség kedvéért csak UPC-nek hívjuk. 

60

UPC Business Internet
A UPC Business többféle internetszolgáltatást kínál üzleti előfizetőinek. Ott ahol kiépült kábelhálózattal rendelkezik, Fiber Power Business néven akár 120 Mbps-os ...

21

Vidanet Internet

A Vidanet Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a Vidanet Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

36

Fiberwave Internet

A Fiberwave Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a Fiberwave Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

36

Beta-Tech Internet

A Beta-Tech Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a Beta-Tech Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

38

Netsurf Internet

A Netsurf Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a Netsurf Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

36

Fibernet Internet
A Fibernet internet szolgáltatást is nyújtott. A Fibernet 2011. október 1-én jogutóddal megszűnt, a hálózatán és az előfizetőin a UPC és az Invitel osztoztak. Az Invitel koncessziós területein (24, 25, 27, 28, 32, 33, 57, 62, 63, 66, 68, 88, 89, 95 telefonkörzetek) a UPC-é lettek az ügyfelek és a Fibernet hálózat, míg a többi területen az Invitelé. Ilyen módon a hajdani Fibernet internetszolgáltatást a fenti területi elosztásnak megfelelően az Invitel, vagy a UPC nyújtja.
 

78

Vidékháló Internet

A Vidékháló Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a Vidékháló Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

36

ISIS-COM Internet

A ISIS-COM Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a ISIS-COM Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

38

ZELE-BAU Internet

A ZELE-BAU Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a ZELE-BAU Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

38

LRT-KTV Internet

A LRT-KTV Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a LRT-KTV Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

38

LRT-COM Internet

A LRT-COM Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a LRT-COM Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

38

Lát-Sat Internet

A Lát-Sat Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a Lát-Sat Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

38

Intermikronet Internet

A Intermikronet Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a Intermikronet Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

36

LCCK Internet

A LCCK Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a LCCK Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

36

ActivCom Internet

A ActivCom Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a ActivCom Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

36

ACE Telecom Internet

A ACE Telecom Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a ACE Telecom Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

38

Borsodweb Internet
A BorsodWeb saját mikrohullám alapú és kábeles hálózattal rendelkezik Miskolcon és környékén, melyeken internet szolgáltatást nyújt lakossági és üzleti ügyfeleknek egyaránt. A havidíjas internetszolgáltatásait a BorsodWeb Mozaik+ néven értékesíti. 30 napos prepaid, azaz előre fizetett wifi alapú internet szolgáltatást is nyújt HotZones néven.

43

PWNet Internet
A PWnet internet szolgáltatása mikrohullám alapú. A PWnet az internet csomagjait Airnet fantázianévvel illeti. A PWnet társasházakra érvényes, akciós internet szolgáltatása az alábbi településeken érhető el: Körmend, Szentgotthárd, Őriszentpéter, Sümeg, Devecser.

31

RG Networks Internet
Az RG Networks vanNET fantázianéven kétirányú műholdas internet szolgáltatást nyújt. A szolgáltatás értelemszerűen bárhol az országban lépes jó minőségű internet ...

20

Infoteam '95 Internet
Az Infoteam saját mikrohullám alapú hálózattal rendelkezik Forrón és a környező településeken, melyeken Skylan fantázianéven nyújt internet szolgáltatást lakossági és üzleti ügyfeleknek.

22

NetKontakt Internet

A NetKontakt Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a NetKontakt Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

36

Mobillan-Sat Internet

A Mobillan-Sat Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a Mobillan-Sat Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

38

Microweb Internet

A Microweb Internet szolgáltatást nyújt Magyarország számos településén. Kattintson a tovább gombra és megmutatjuk, a Microweb Internet csomagjait, árakkal, és az összes fontos tudnivalóval. Azt is megnézheti, hogy melyek érhetőek el az Ön irányítószámán.

36

Miért érdemes adatainkat felhőkben tárolni?

A felhő alapú adattárolás nagyszerű lehetőség arra, hogy a számunkra fontos adatokat (pl. fényképeket, dokumentumokat) oly módon tároljunk, hogy bárhol, bármilyen eszközről elérhetőek legyenek és a biztonsági mentésekkel se nekünk kelljen vesződnünk.

Részletek

Mi a sávszélesség és a szélessáv?

Nem a sávszélesség kifejezés tudományos definícióját szeretnénk közreadni, hanem inkább az internet szolgáltatás kapcsán felmerülő sávszélesség szót szeretnénk megmagyarázni. A sávszélesség a gyakorlatban sebességet jelent. 

Részletek